26.11.14

Proměna kosmetického stolku

V článcích o stěhování jsem Vám slíbila proměnu kosmetického stolku, ... no ona to bude spíše výměna, ale i tak doufám, že poslouží jako inspirace.


Určitě nejsem blogerka, která žije kosmetikou, šminkami a spoustou make-upů, ale jsem ženská, která si určitě potrpí na to, aby měla vše čistě, krásné a uspořádané.
A hlavně miluju laky na nehty od GS!
(Ano, jsem hrdá na to, že jsem si přestala kousat nehty a začala jsem o ně konečně pečovat.)

Původně jsem měla "kosmetický" stůl z obyčejného psacího stolu, kterému ještě historicky vévodil notebook. Takže jsem na něm určitě neměla prostor na vše, co jsem potřebovala.

A ještě před přestěhováním jsem měla v hlavě vymyšlenou ideu, co s mým starým stolkem, aby vypadal jako nový a měl styl. Navrhla jsem i Slávistovi, aby mi ho přetřel na bílou a že si k němu přidělám zrcadlo, ale nakonec jsem od myšlenky upustila, protože ani bílý by se mi do ložnice prostě nehodil.

No a pak přijela na návštěvu maminka, a jak již víte, ta umí všechno. Respektive daruje!

A teď Vás nechám nakouknout, jak to dopadlo!

Předím tu byl chaos!


A tohle považuji za pořádek!
  

Co na to říkáte? Máte také vychytaný stůl? Mě osobně se líbí styl Mii z Kissbooku a její uspořádání kosmetiky. Ale do toho mám hodně daleko, přeci jen tím nežiju, chci se tím jen kochat :)
Máte radši chaos nebo musíte mít vše na svém místě?

Pac a pusu

C.

17.11.14

Nový domov - IKEA

A zase tu byl víkend, tentokrát ve znamení nakupování a zvelebování.
Docela se těším až tahle část bude u konce, přijde mi, že v bytě vše přešoupávám, posouvám, přendavám, vyměňuju a pak všechno zpět :)

Právě o víkendu jsem s kolegyňkou vzala útokem IKEA na Černém Mostě. Počítaly jsme s tím, že tam bude hodně lidu, tak jsme si dopředu vytvořily i nákupní seznam! Ale práci nám to moc neulehčilo :(
Z plánovaného seznamu jsem nekoupila tři věci, a to stůl - kvůli jeho velikosti, rozdělovač do šuplíku - protože jsem ho nenašla a misky do koupelnového šuplíku, protože jsem je taky nenašla :)
Ale to je asi dobře, protože jsem objevila jiné :) 


A teď k tomu, co se nakoupit povedlo!
Zleva vidíte samolepící háčky do koupelny, které vypadají jak lentilky. Koupelna je všehovšudy bílá a barevně ji právě rozzáří kosmetické produky a i tyhle špuntíky.

Dále tu máme keramickou misku na Slávistovu oblíbenou polévku, kosmetické zrcadlo na můj nový kosmetický stolek, odkapávač na příbory (poslední úlovek u pokladny), háčky na dveře a úplně obyčejné důchodcovské papuče :)

Samozřejmě nejlepší a neváženější úlovek je vždy svíčka. Pro kovové stojánky jsem jela na jisto, jen jsem se nemohla rozhodnout mezi bublinkovým a proužkovým. A vůně svíček? Lesní jahoda, mandarinka, vanilka a šeřík ... něco jsem ladila barevně, něco podle vůní. Černý keramický čtvercový tácek pod svíčky byl impulsivní nákup, a ty malé čajovky taky. No ale odolejte jim, že?



A tady si dovolím malé nahlédnutí do našeho obývacího koutku! Novinový potah na polštář má na svědomí moje maminka, se kterou pro Vás plánujeme speciální giveaway :) Takže se určitě máte na, co těšit!



Co byste nezapomněli koupit v IKEA vy? Líbí se Vám jejich styl? A co říkáte na zelený obývák?

Pac a pusu

C.

P.S. Ten koberec je nový a čistý, šmouhy jsou samozřejmě od Benjiho chlupů :) bože!

09.11.14

Nový domov - odpočinek

Jak jsem včera slíbila, tak dnes plním a je tu další článek.
Tentokrát to bude o tom, jak si představuji příjemně prožité odpoledne ... odpočíváním!

Nejprve je naprosto nutné uvařit si kávu do kouzelného Joco Cupu z Milujito.cz, kterým jsem se obdarovala v létě k svátku.
Pak musíte potají ukrást z lednice mňamózní čokoládu Milka s rýžovými zrnky.
Do toho nesmí samozřejmě chybět kvalitní čtení - v mém případě Na stejné vlně od Alexandry Potter (dárek od kolegyň z práce).



"A je naprosto nezbytné, aby byla yankee candle na stole"

V. mi věnovala k narozeninám borůvkovou YC! Mohu říct, že je to jejich nejdokonalejší vůně - borůvka a smetana! Na celý jejich sortiment koukněte tady: www.yankeesvicky.cz. Nehrozí, že si nevyberete :)



A jak trávíte své volno Vy? Co je pro Vás nejlepší relax na podzim?

Pac a pusu

C.

08.11.14

Nový domov - dekorace

Tak už konečně bydlíme!
Minule Vám o novém bydlení vyprávěl Benji a dnes se toho ujmu já :)
Zatím Vám toho ale moc neukážu, protože ani jedna místnost není ještě podle mých představ!

Začnu tím nejdůležitějším: v ložnici není doplněná knihovna a chystá se tu překvápko v podobě nového kosmetického stolku (děkuju mamko!) - takže Vás pak čeká článek na téma "před a potom".
V obýváku není ještě připevněná televize a nemáme žádnou TV stěnu, ale už mám docela jasnou vizi, jak by to mohlo vypadat. Co se týká kuchyně, tak ta už je jak se říká sakumprdum :) Časem plánujeme dokoupit jídelní stůl pro dva, ať nejíme na gauči jako puberťáci. V koupelně nám ještě chybí háčky na ručníky a župany a nějaké úložné místo. Zjistila jsem, že toho prostě mám(e) moc!
A také jsem zklamaná z výběru koberců (těch malých kusových) v IKEA. Do ložnice bych chtěla dva malé v tmavé barvě jako je fialová nebo černá a do obývacího pokoje zelený. Očekávala jsem huňaté, příjemné, vysoké a hezky barevné koberce a ve skutečnosti jsou zde tvrdé, ošklivé a vůbec nejsou příjemné :( Ach jo!

Ale abych Vás neošidila o nějaké fotografie, rozhodla jsem se vybrat pár novinek, kterými si new home chci zkrášlit. Většinou jsem je dostala darem, takže Vám neřeknu odkud jsou, ale určitě se budou dát jednoduše sehnat :)

Jsou to dekorativní drobnůstky, které oživí každý pokoj, stůl nebo rovnou celý byt :) a jako bonus nádherně voní!




Mám ještě zabalené bílé proutěné srdíčko a nádherný zelený věnec od mamky, ale zatím jsem pro něj nenašla využití (popravdě jen nemůžu najít hřebíček, který bych přibila na dveře).

A bonus na závěr :-)
Ačkoliv si Benjamin zvyká nejhůře, mám z jeho pokroků radost ... však koho by nebavilo se dívat, jak se dívá ven :) 



A čím si zdobíte pokoj Vy? Stylizujete dekorace podle ročních období, nálady nebo prostě jen podle barvy? A nějaký tip na kusové koberce? Stěhovali jste se někdy s pejskem? Pokud ano, jak to zvládal?

Pac a pusu

C.

PS: další článek už na vás čeká zítra!

03.11.14

Tady je Benjaminovo!

Nechápu, co si to panička s páníčkem zase vymysleli!
Normálně mě na celé odpoledne a večer odvezli pryč a hlídal mě někdo jiný.
To by mi tolik nevadilo, vždycky tam dostanu extra porci drbání a rozmazlování.

Ale co přišlo potom, tomu neuvěříte!
Páníčkové si pro mě přišli a šli jsme strašně dlouhou procházku někam, kde to neznám.
A pak jsme vlezli do cizího domu a bytu, kde bylo strašně krabic a tašek.

Byl jsem z toho pěkně zmatený, na jednu stranu jsem cítil tisíc nových vůní, ale byly tam ty moje známé - a hlavně nechápu, kde se tu objevil můj pelíšek s hračkama, naše postel na spaní a moje misky na papání!

Není to tu špatné, je tu velké skleněné okno, ze kterého koukám ven na ostatní pejsky, zatímco panička za mnou vydává divné zvuky: "Jéé, ono se mu to líbí, koukej jak kouká ven!".



No to by bylo asi jediné, co neznám a co se mi líbí. Co se mi rozhodně nelíbí, je ta klouzavá podlaha.
Packy mi utíkají do všech stran a nemůžu vyskočit ani na gauč, ani do postele :-(
Za trest nesním ani jednu granuli, pche ... a klidně i tři dny.

No joo, panička si všimla, že nežeru, tak mi dává pribiňáčky, to je pošušňání. A páníček mi potají nakrájel půlku kuřecího juniora ... jooo ať si granulky žerou sami.

Bomba je, že se mnou teď chodí často ven, a to já miluju! Jsou tu kopce, stromy a velká cesta. A takových psů a fenek, co tu potkám!

Možná to nebude úplně tak špatné, ale doufám, že ... a jéjé, panička jde žehlit, tak já se jdu radši schovat!

Haf, pac a pusu

B.